RANA Perfect Weft

Prachtig haar bestaande uit één stuk. Te gebruiken met MicroRings, Innaaien, Clips of als iFlip. Men noemt dit ook vaak banden of hair weaves of hair wefts.

» Meer informatie
Per stuk vanaf € 165,00
Artikelnummer
RANA-WEFT

Prachtig haar bestaande uit één stuk. Te gebruiken met MicroRings, Innaaien, Clips of als iFlip. Men noemt dit ook vaak banden of hair weaves of hair wefts.

De Perfect Wefts worden machinaal gemaakt, waardoor ze altijd perfect zijn. Je kunt deze wefts meermaals hergebruiken als ze worden geplaatst met ringetjes of ingenaaid. Gemiddeld dienen ze dan elke twee maanden herplaatst te worden. Dit systeem is ook ideaal voor een snelle haartoevoeging om meer volume te krijgen in je eigen haar.

Deze banden zijn op verschillende manieren te bevestigen, onder andere middels:

 • MicroRings
 • Weaving (in-naaien)
 • Clips (clip-in extensions)
 • Flip-in (nylon draad)
 • Keratine waxjes
Voordelen:
 • sneller ingezet
 • meermaals herbruikbaar
 • veel gebruiksmogelijkheden
 • niet schadelijk voor het eigen haar
Meer informatie
Inhoud1 st

Hoeveel hairextensions heb ik nodig: Perfect Weft

De hoeveel extensions die iemand nodig heeft, is per persoon heel verschillend. Het is afhankelijk van welk systeem er ingezet wordt en welk haartype je zelf hebt. Als je fijn (dun) haar hebt, dan is de hoeveelheid extensions die nodig zijn beduidend minder dan iemand met een volle bos haren. Deze persoon heeft veel extensions nodig, om het verschil van het eigen haar en de lengte die erbij komt evenveel te houden.

Het is erg lelijk als er te weinig extensions worden geplaatst. Men ziet dan duidelijk de overgang van het natuurlijke haar en de extensions en dat is nou net NIET de bedoeling. Op deze pagina staan de richtlijnen van de hoeveelheid extensions je nodig hebt.

Maar als je echt het juiste aantal wilt weten kun je het beste een afspraak maken voor een GRATIS consult in onze Studio.

De Gouden Regels

Er gelden een aantal basisregels voor de benodigde hoeveelheid voor het plaatsen van Hair Wefts (banden, weave). In principe geldt dit voor iedereen. Voor het mooiste eindresultaat raden we dan ook deze Gouden Regels aan te houden.

Volume: voor alleen een volumebehandeling: 1 pak extensions
Haarverlenging: voor een haarverlenging inclusief volume, gelden de volgende basisregels:

Het Eigen HaarBenodigde Hairextensions

Dun haar: 1-2 pakken extensions
Normaal haar: 2-3 pakken extensions
Dik haar: 3-4 pakken extensions
Zeer dik haar: 4 pakken extensions
Kort haar: 3-4 pakken extensions

Hoe kan ik de Perfect Weft bevestigen?

U bevestigt de wefts met de microrings siliconen XL. De wefts dienen afgemeten en afgeknipt te worden op maat van uw schedel (oor tot oor). De banden kunnen ook dubbel gezet worden.

Volg deze stappen:

 1. Stap 1: Maak een rechte, horizontale lijn in het haar.
 2. Plaats de weft langs de scheiding en zet deze vast met metalen clips.
 3. U neemt een klein plukje haar van de weft.
 4. U neemt een klein plukje van het eigen haar, aan de onderzijde van de weft.
 5. U neemt een klein plukje van het eigen haar, aan de bovenzijde van de weft.
 6. Schuif een micro-ring op de loopnaald.
 7. Deze 3 plukjes haar vormen nu 1 pluk. Deze pluk haalt u door de loopnaald.
 8. Schuif het micro-ringetje omhoog van de loopnaald af, om het plukje eigen haar.
 9. Het ringetje schuift u tot ongeveer 1 cm. van de hoofdhuid.
 10. Knijp met de speciale aanbrengtang het micro-ringetje dicht.
 11. U heeft de weft nu op 1 plaats bevestigd.
 12. Herhaal stap 3 t/m 7 over de hele breedte van de weft, zodat er tussen elk micro-ringetje ongeveer 2 cm. zit.

Welke producten heb ik hiervoor nodig?

Hierbij heeft u o.a. de volgende producten nodig:

Wilt u een echte Hair Extension Specialist worden?

Volg dan de opleiding aan onze Hair Extension Academy

Hoe kan ik mijn RANA hairextensions optimaal verzorgen?

Na het professioneel laten inzetten van je hairextensions is het van groot belang dat je het thuis op de juiste wijze en met de juiste producten verzorgt. Daarmee voorkom je problemen zoals droog haar, dof haar en klitvorming. Daarnaast gaan je hairextensions ook veel langer mee. De thuisverzorging van jouw hairextensions is dan ook zeer belangrijk. Om je hierbij een idee te geven wat hiervoor geschikt is, volgt hier alle informatie.

Welke verzorgingsproducten moet ik gebruiken bij hairextensions?

Voor alle hairextensions adviseren wij de producten van RANA Hair Care. Deze zijn volledig door RANA ontwikkeld en getest, waardoor ze een optimale verzorging hebben.

Waarom gebruik de verzorgingslijn van RANA Hair Care?

Deze bestaant voor 90% uit organische stoffen. Dat wil zeggen dat er veel minder zeepresten en andere chemische stoffen in zitten. Het bevat o.a. veel keratine en guarana (dit zijn haar-eigen stoffen) waardoor het haar sterk gevoed wordt en een mooie glans krijgt. Tevens zijn deze vrij van Sulfaten, Siliconen en Parabenen, wat erg belangrijk is voor de extensions. Bovendien hebben de producten van RANA Hair Care een heerlijke geur!! Tevens tasten de haarverzorgingsproducten van RANA Hair Care de Invisilocks (harsjes) en StickTips niet aan. Bij het gebruik van verkeerde producten kunnen deze gaan schiften en daardoor afbrokkelen.

Welke shampoo en conditioner moet ik gebruiken bij mijn extensions?

Wij raden de shampoo en conditioner aan van RANA Hair Care. Ze reinigen het haar grondig, geven het haar glans en houden het zijdezacht en makkelijk doorkambaar.

Moet ik nog meer producten gebruiken dan de shampoo en conditioner?

Jazeker!! Wij raden aan om regelmatig een masker te gebruiken. Ook deze is verkrijgbaar in de verzorgingslijn van RANA Hair Care.

Als ik een steil- of krultang gebruik, moet ik mijn extensions dan beschermen?

Jazeker!! Het is ontzettend belangrijk om je eigen haar, maar zeker ook je hairextensions te beschermen tegen het gebruik van stylingtools.

Kan ik elke borstel gebruiken?

Nee, het is zeker niet aan te raden zomaar elke willekeurige borstel te gebruiken. De hairextensions van RANA kun jehet beste borstelen met de onze RANA Hair Brush. Deze borstelt als geen andere borstel door je haar. Het zorgt voor een pijnloze kam beurt. Tevens wordt het breken van het haar geminimaliseerd en voelt het haar gezond aan. Altijd je hairextensions borstelen van onderaan (de punten) naar boven toe. Voor een perfecte verzorging van je extensions is een borstel met écht Everzwijnhaar ook een “Must-have”. Je extensions worden bij ieder borstelbeurt gepolijst.

Garantie

Wij kunnen uitsluitend garantie geven op de RANA Hair Extensions als je bovenstaande regels strikt naleeft en de juiste producten gebruikt. Uiteraard kunnen andere verzorgingsproducten gebruiken, maar helaas komt de garantie dan ten alle tijden te vervallen. Meer informatie over de garantie vind je hier.

Samengevat:

BORSTELEN

 1. Borstel het haar altijd goed. Begin bij de punten (en met de andere hand houdt je het haar bovenaan vast, zodat je niet het haar uittrekt met kammen) en werk zo geleidelijk naar de hoofdhuid toe.
 2. Ontwar je haar iedere dag, zodat er geen knopen kunnen ontstaan. Neem goed de tijd om het grondig te doorkammen en klitten te verwijderen.
 3. Borstel je haar heel goed door, voordat je het haar gaat wassen.
 4. Het haar nooit borstelen of kammen als het nat is. Föhn het eerst een beetje droog (iets droger dan handdoekdroog) alvorens je gaat borstelen.

WASSEN

 1. Zodra de extensions de eerste keer gewassen worden zetten deze nog uit. het haar wordt dus nog voller en zal zich mooi blenden met je natuurlijke haar.
 2. Voor gegarandeerd mooi en zacht haar gebruik je altijd professionele verzorgingsproducten die vrij zijn van sulfaten en parabenen. Was het haar altijd met hoofd achterover gebogen, dus met de haarlengte mee. Dit ter voorkoming van klitvorming. Was je haar NIET elke dag, liefst 1 à 2 keer per week. Buiten het feit dat het gewoon heel veel werk is, is het ook niet nodig. Mocht je haar wat vet zijn, was dan alleen bovenop het stukje eigen haar waar geen extensions zitten.
 3. Gebruik NOOIT volume producten of fruit / citrusextracten op extensions. Dit zet de haarschubben open, waardoor de extensions onherstelbaar kunnen gaan klitten. Let op: De garantie komt dan altijd te vervallen.
 4. Kam vervolgens met je vingers de conditioner of het haarmasker goed door. Let op: conditioner en masker alleen op de lengtes aanbrengen!!
 5. Zorg ervoor dat er na het wassen geen resten achterblijven van shampoo of conditioner/masker, dus heel goed uitspoelen.
 6. Met een handdoek het haar voorzichtig droog deppen. Niet wrijven of draaien.
 7. Voor extra verzorging kun je altijd het haarmasker extra lang (of zelfs een hele nacht) laten inwerken. Wel altijd extra goed uitspoelen.

STYLING

 1. Je kunt voor extra verzorging een voedend serum in de punten strijken. Dit herstellende serum beschermt de haarvezel en geeft een bijzonder mooie glans.
 2. Gebruik NOOIT volume producten op extensions. Dit zet de haarschubben open, waardoor de extensions onherstelbaar kunnen gaan klitten. Let op: De garantie komt dan altijd te vervallen.
 3. Gebruik een haarlak zonder alcohol, dit droogt het haar teveel uit.
 4. Indien je een warmte tools gebruikt (krul en/of stijltang), bescherm het haar dan met een hitte-beschermende spray.
 5. Zet je krul of stijltang NOOIT warmer dan 180 graden!!
 6. Gebruik altijd en uitsluitend professionele producten die vrij zijn van sulfaten en parabenen.

KLEURINGEN/PERMANENT

 1. Kleuringen en permanent met een licht percentage zijn mogelijk, maar dit is geheel op eigen verantwoording en risico. Let op: De garantie komt te vervallen.
 2. We raden het sterk af om de extensions te ontkleuren/bleken. Dit is een schadelijk proces waarbij de kwaliteit van de extensions nadelig zal veranderen. Let op: De garantie komt te vervallen.
 3. Als je het haar gaat verven, let er dan op dat de kleur anders kan uitvallen dan op je natuurlijke haar. Dit omdat de extensions een ander DNA hebben en al eens zijn bewerkt. Test altijd van te voren de kleur op een klein stukje om zeker te zijn hoe de kleur uitvalt. Let op: De garantie komt te vervallen.

DO’S & DON’TS

 1. Draag het haar met slapen vast, dit voorkomt onnodige verwarringen.
 2. Niet met nat haar gaan slapen. Dit kan onherstelbare knoopvorming veroorzaken.
 3. Producten die zwavelhoudende stoffen bevatten (Thermaalbad), tasten de keratine bondjes aan en dienen daardoor beter te worden vermeden.
 4. Zwemmen (chloor / zoutwater) is zeer slecht voor de kwaliteit van het haar en de keratine bondings. Draag een badmuts of steek het haar helemaal omhoog zodat het (bijna) niet nat wordt. Mocht je toch onder water gaan, spoel daarna dan meteen het haar goed uit (dus na ELKE zwembeurt), en was het met de aanbevolen shampoo en conditioner. Laat nooit het zout / chloor in het haar trekken! Let op: De garantie komt te vervallen.
 5. Laat je extensions geregeld checken. Zeker tegen het einde van de draagtijd. Dit om te voorkomen dat je te lang doorloopt met de extensions en het eigen haar kan breken (dit geldt met name voor keratine bondings).

Ben lief voor uw haar, dan is uw haar ook lief voor u!! ♥♥